İşletme koçluğu, koçluk kavramıyla gelen belirli kriter ve bakış açılarını işletmelere yönelik kullanarak, bir işletmenin oluşum, gelişim, üretim gibi süreçlerdeki hem iç hem dış dinamiklerini ve durumlarını yorumlamaktadır. Bu yorumlardan yola çıkarak da gerekli stratejileri belirleyerek çözüm yolu bulma, önlem alma gibi uygulamaları yönlendirir.
Bir nevi klasik koçluk kavramının iş dünyası bağlamında çalışmasıdır.
Klasik koçluktaki gibi:
- Farkındalığı geliştirir,
- Amaç ve Değerlerin anlaşılmasını sağlar,
- Koçluk hedeflerini ortaya çıkarır.
İşletme Koçluğu Eğitimi, bir işletmeyi şu anda olduğu yerden, işletme sahibinin hedefleri doğrultusunda, olmasını istediği yere götürme sürecini öğretir.
Bu eğitimi alan bir işletme koçu, çalıştığı işletmenin vizyonunu, misyonunu, hedefini ve bunların kişisel hedeflerine nasıl uyduğunu netleştirmelerine yardımcı olarak, işletme sahiplerine işlerini büyütme konusunda koçluk yapar ve onları destekler..
İşletmenin, sahibi olmadan da kolaylıkla yürütülmesine katkı sağlar.
Kaç kişilik bir ekiple işlerin çözülebileceğini göstererek ekibin daha etkili yönetilmesini sağlar.
Her birebir görüşmenin sonunda farkındalık uyandırarak, güçlü bir motivasyon oluşturur.
İşletme sahibiyle görüşmesi bittikten sonra, birlikte çıkardıkları planlara uyması konusunda işletme sahibini takip eder ve destek olur.
Kişisel vizyon, amaç ve hedefleri işletmeye göre hizalayarak, işletme sahiplerinin daha motive olmalarına yardımcı olur ve onlara daha iyi odaklanmaları konusunda yardımcı olur.
İşletme sahiplerinin büyük resmi görmelerini sağlar. Böylece iş becerilerinin gelişimi, güçlü ve zayıf yönler, iş fırsatlarını tanımlama gibi konularda net bir tablo çizer.
Bunların sonucunda da işletme sahiplerinin kendilerini güvende hissetmelerini sağlayarak, motivasyonlarını artırmış olur.
Bir işletme koçuyla yol almanın en güzel yanı, işletme sahipleri için, tarafsız ve fayda sağlayacak yorumlara ulaşmalarıdır. Çünkü yaşanan sıkıntılardaki çıkmaz olarak görülen bir çok çözümsüzlüğün nedeni, yöneticilerin tarafsız bakamamalarıdır. Bazen de bu, öz eleştiriye yaklaşmak istememenin bir sonucu olabilir. İşte böyle durumlarda, sağlam referanslara sahip bir işletme koçu, o çıkmazlara farklı açılardan bakarak uygun taktikler geliştirmede en faydalı adımı atar.
Sonuç olarak, iyi bir işletme koçu olabilmek öncelikle iyi bir eğitim almakla başlar. Bir işletmeyi incelemek, farklı alanlarda bir çok veriyi doğru noktalara koyarak, birbirleriyle gereken uyumu ve ilişkiyi sağlayarak değerlendirebilme kabiliyetini de gerektirir. Komplike bir sistemi analiz etmek, bir çok kişiyi, karakteri, ilişkileri, iş düzenini ve işleyişi harmanlayarak doğru tespitleri yapmak şüphesiz ki ciddi bir eğitim, çaba, tecrübe gerektirir. İşletme Koçluğu yolunda ilk adımı atabileceğiniz, çabayı ve tecrübeyi de içine katan, kapsamlı bir İşletme Koçluğu eğitimi arıyorsanız bu eğitim tam size göre.
Başarınız daim olsun…
Bugün kendinize bir yatırım yapın yüz yüze eğitimden daha VERİMLİ online eğitimlerimiz ve Potansiyelim ailesi ile tanışın.
Potansiyelim Online Eğitim olarak, Ülkemizin ilk Online Eğitim kurumuyuz. Tam 10 yıldır yüksek kaliteli eğitimler veriyoruz.Eğitmenlerimiz alanlarında en az 5 yıllık tecrübeye sahiptir.Online eğitim sektöründe emsali olmayan uygulama çalışmaları ve etkileşimli dersler ile eğitimleri en iyisinden almak ister misiniz?
Eğitim konu başlıkları, güncel tarih ve ücret için fotoğrafı tıklayınız.